My Reading List/Book Haul! | Belgrade Book Fair 2017

8:44 PM

Završen je još jedan Beogradski sajam knjiga. Mislim da vam nikada nisam pisala moja iskusvta sa istog i koje knjige sam kupovala ili želela da kupim. Već 4 godine ne preskačem sajam knjiga, to mi je najbolja prilika da kupim sve što želim na jednom mestu i mirna sam, bar nekoliko meseci. Ove godine sam poslednji dan bila na sajmu, zato vam sad tek i pišem ovaj post.


Želela sam da vam pišem o tome kako da se snađete tamo, kako da najbolje iskoristite takvu mogućnost, neke moje savete i slično, ali sam i sama otišla u poslednjem trenutku tako da ova ideja propada u vodu. Ali knjige ostaju i ove godine sam imala u planu samo 2 knjige da kupim a završila sam sa 4 od kojih nijedna nije ona koju sam želela. Tako vam funkcioniše sajam, prosto vas nateraju da kupite nešto čak i kada to nećete. Međutim, sve ove knjige deluju mi i više nego zanimljivo i svakako se radujem što imam još 4 nove knjige koje dodajem na moju listu za čitanje.


1. Farenhajt 451 - Rej Bredberi. Knjiga koju morate pročitati. Ja je, nažalost, nisam pre pročitala, ali nikada nije kasno. Uz Orvelovu 1984 i Hakslijev Vrli novi svet, zaokružićete vašu distopijsku priču i vaši stavovi će biti potpuno drugačiji. Ukoliko ste pristalica ovakvog sistema, ubrzo ćete to promeniti kada pročitate neku od ove tri knjige (a možda i sve tri), jer one pokazuju upravo svet u kome mi živimo samo prenaglašeno, a sve u svrhu da bi svi shvatili o čemu je reč. Detaljnije o ovoj knjizi pronađite OVDE.

2. Bubašvabe - Ju Nesbe. Sreća pa nisam jedna od onih osoba kojima je naslov knjige veoma važan, jer verujem da ne bih ni pomislila da kupim knjigu koja se zove Bubašvabe. Tražila sam knjigu Neznanac Harlana Kobena i nisam je mogla pronaći na celom sajmu. Međutim, jedna devojka mi je preporučila Ju Nesbe-a ukoliko volim trilere (a obožavam ih). Pogledala sam šta piše u opisu i odmah sam odlučila da je kupim. Iskreno, nikada pre nisam čula za ovog pisca i ne znam da li će mi se toliko dopasti, ali ako je triler u pitanju, pročitaću kakva god bila... Detaljnije o ovoj knjizi pronađite OVDE.

3. Devojka iz voza - Pola Hokins. Ovu knjigu sam uspela da pročitam i pre ali sam je ipak kupila. Fantastična je i opet, triler koji obožavam. Još uvek nisam odgledala film, mnogi kažu da je odličan a opet drugi su razočarani... Videla sam i novu knjigu Pole Hokins U tihoj vodi, volela bih i nju da pročitam, ali možda nekom drugom prilikom. Detaljnije o knjizi pronađite OVDE.

4. Noć mi te uzima - Donato Karizi. Sigurna sam da ste čuli za njegovu knjigu Šaptač ili Vladar iz senke, nažalost, nijednu od njih nisam pročitala i ne znam zašto sam se odlučila baš za ovu, mislim da mi je opis bio privlačniji. Svakako, i ove dve knjige se nalaze na mom popisu za čitanje, ali za sada treba pročitati prvo ovu. Pročitala sam prvih nekoliko strana ove knjige i dopada mi se njegov stil, triler je, naravno, ima sve što je potrebno da mi se neka knjiga svidi! Detaljnije o ovoj knjizi pronađite OVDE.


Da li ste pročitali neku od ovih knjiga? Koja je knjiga koju ste poslednju kupili? Koje knjige biste mi preporučili?

xx Maria ♥

 • Share:

You Might Also Like

9 comments

 1. Interesting books :)

  https://fasionsstyle.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Naslovi djeluju jako zanimljivo, ali nisam čitala niti jedan. Nadam se da ćeš podijeliti svoja iskustva sa nama :)

  ReplyDelete
 3. Nisam citala nijednu od ovih :) A preporucila bih ti knjigu Sve ce plima odneti - Sila i Rolf Berjlind ...jako zanimljiva knjiga :)

  oazalepote.blogspot.rs

  <3

  ReplyDelete
 4. Ovo djeluje zaista interesantno. Vrlo dobra ideja za post, draga. Hvala ti što si ga podijelila s nama!

  Pratim te, ako želiš posjeti me na:
  www.whatsupivy.com
  i uzvrati tako da ostanemo u kontaktu. Poljupci iz Hrvatske! ♥ :)

  ReplyDelete
 5. Jako interesantna lista, draga moja, zaista zanimljive knjgie! Odlican post.

  New post is on my blog. Visit me, Maleficent

  ReplyDelete
 6. Ja sam kupila baš knjigu ''Šaptač'' i još uvek nisam počela da je čitam. Zbog škole, ne želim da čitam isprekidano, a i još nisam ni (dosadnu)lektiru pročitala... Nisam čula za tu njegovu knjigu ''Noć mi te uzima'', ali verujem da je zanimljiva zbog toga ko je napisao. Ja nisam htela da idem na sajam bez određenog cilja šta kupujem, jer bi to bio haos i iznervirala bih se tako da nisam kupila ništa što nije bilo u planu, ali sam sigurna da ne bih napravial pogrešan izbor i da nije bilo tako. Knjige koje si kupila izgledaju kao veoma interesantne. :)
  Super post!

  Na mom blogu se takođe nalazi post o poseti sajmu knjiga :)
  milicaimp.blogspot.rs

  ReplyDelete
 7. Interesantan odabir knjiga. Nisam ih čitala, ali sam gledala film ''Djevojka iz voza'' i nisam bila pretjerano oduševljena, nadam se ipak da je knjiga bolja. Btw fotografije su savršene *o*

  Delilah's Stories | Filmtastično

  ReplyDelete
 8. nisam ljubitelj bg sajma jer uvek ima puno ljudi ali svakako mislim da je super sto si bila i kupila ovoliko dobrih knjiga :)
  http://highheelpoodl.blogspot.rs/

  ReplyDelete
 9. Nice post!! Your blog is interesting!!

  I follow you. Mind following back?

  http://asweetwoorld.blogspot.com/

  ReplyDelete