New Upgrade! | Canon EF 50mm f/1.8 STM Review!

8:23 PM

Prilično ozbiljno sam shvatila ovu igru koja se zove fotografija. Mislim da sam konačno pronašla hobi koji volim i koji može postati nešto ozbiljnije od toga. Još kada sam dobila prvi DSLR želela sam ovaj objektiv. Mislim da je itekako kvalitetan a opet veoma pristupačan.


Uz prvu kameru dobila sam i osnovni objektiv a to je 18-55mm. Ovaj objektiv je sasvim ok, posebno za mene koja je tek tad uzela ovakvu kameru u ruke. Mana ovog objektiva je što mu je otvor blende išao do 3.5 što, opet, nije tako loše, ali i nije ono što sam ja želela. Prošlo je već 4 meseca koliko imam kameru i već sam bila spremna da učinim korak napred. Želim da nešto prvi put doživim veoma ozbiljno i da radim svaki dan na tome i da se usavršavam. Blog, iskreno, i ne shvatam tako ozbiljno ali se maksimalno trudim, a fotografija je nešto, po meni jednostavnije, jer je na vama samo da fotografišete i da vežbate svaki dan. Već sam sve mogućnosti isprobala i želela sam da pređem na nešto novo.

Odlučila sam se za ovaj objektiv zato što sam čitala da ga svi hvale i još uz to je bio jedan od najjeftinijih. Kada god kupujete nešto, treba da tražite kompromis između cene i kvaliteta. Posebno kada su u pitanju krupne stvari poput kamere i objektiva, za koje svi znamo da nisu nimalo jeftini, treba da birate one stvari koje mislite da ćete najbolje iskoristiti. Cena ovog objektiva bila je 19 450 dinara, ja sam ga kupila u WinWin-u ali imate ih u svim prodavnicama tehnologije. Ako se ne bavite fotografijom, možda i nećete primetiti veliku razliku u kvalitetu, ali ja je i te kako primetim.


Kod fotografije želim što više blur-ovanu pozadinu, a ovaj objektiv ima otvor blende 1.8 tako da je pozadina i više nego blur-ovana! Fotografije su još svetlije što je otvor blende veći. Sve u svemu, prezadovoljna sam i očekujte još bolje fotografije jer me je ovo nateralo da se ponovo probudim i vratim na blog!

Sample photos


Sneak peak (očekujte uskoro novi post!)

Sneak peak (očekujte uskoro novi post!)


Imate li i vi iskustva sa ovim objektivom? Koji je vaš ultimativni favorit po pitanju objektiva i kamera?

xx Maria ♥

 • Share:

You Might Also Like

19 comments

 1. Fotke su zbilja odlične i kvalitetne! :) Jedva čekam tvoj novi post. ♡

  Shoot for the stars

  ReplyDelete
 2. Ajme jako mi je drago zbog tebe, jedva cekam nove fotografije mila moja.

  Halloween Special post is on my blog! Visit me, Maleficent

  ReplyDelete
 3. Great post :)

  https://fasionsstyle.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Kako su slike toop!
  Baš mi je drago zbog tebe,nadam se da ćeš još više uživati u slikanju!Želim ti puuno sreće♥

  Bella Place.

  ReplyDelete
 5. Odlične fotografije! Baš mi je drago da si zadovoljna ovim fotoaparatom i da si dobila dodatnu inspiraciju. Stvarno imaš talent za fotografiju, bilo bi šteta da to ne iskoristiš! :)

  Btw...Oduševljena sam tvojim blogom i načinom pisanja <3

  Ivana,
  Carstvo zapisanih misli

  ReplyDelete
 6. Ja nemam aparat, ali poslije kampa u avgustu sam otkrila mnogo o fotografiji i o fotoaparatima. Svakako se slažem da se mnogo veća kvaliteta pokaže sa objektivima i mislim da se trebaju imati različiti jer nećemo uvijek istu kvalitetu fotografija. Ove su odlične i mnogo mi se dopadaju ❤️❤️❤️

  I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog

  ReplyDelete
 7. Fotografije su zbilja predivne i jako kvalitetne, melem za oči :D<3

  tipicnateenagerka.blogspot.com

  ReplyDelete
 8. Wow *O* kako fantastične fotografije. Nadam se da će te objektiv dobro služiti i da ćeš time svoj hobi dovesti do većeg i boljeg nivoa :D

  Delilah's Stories | Filmtastično

  ReplyDelete
 9. Hey dear!
  Loved the blog and already followed :)
  Just love that type of photos with the books and the glasses, just so cute :)
  I want invite you to visit and follow mine back <3

  pimentamaisdoce.blogspot.pt

  ReplyDelete